KORONAVIRUS

Podrška HKD Napredak prijateljima u Italiji

Hrvatsko kulturno društvo Napredak pruža podršku prijateljima u Italiji i suosjeća s tom zemljom koja se bori s posljedicama pandemije koronavirusa (COVID-19).

Pandemija koronavirusa odnijela je više od 2.000 života u Europi, a najpogođenija zemlja Italija je u posljednja 24 sata zabilježila novih 345 smrtnih slučajeva.

– Pandemija korona virusa, koju je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila u srijedu, druga je pandemija u ovom stoljeću. Trenutačno su najugroženiji naši prijatelji u Italiji čijem stradanju svjedoče potresni snimci i slike koje smo imali priliku vidjeti u proteklom periodu. Kolijevka nastanka povijesnog Rimskog Carstva pati, doslovno jedva diše, živi dane u strahu i izolaciji, čekajući neko neizvjesno bolje sutra – navodi se u saopćenju HKD Napredak.

HKD Napredak ističe da u Italiji ima brojne prijatelje, od poglavara Katoličke Crkve Pape Franje, preko Kršćanskog radničkog pokreta-MCL, Europskog centra za radnička pitanja- EZA, ali i drugih koji su prema Napretku oduvijek pokazivali naklonost.

– Kada pate naši prijatelji, tada patimo i mi, suosjećamo u njihovoj borbi i bolu i svim svojim snagama i lijepim mislima se stavljamo na raspolaganje i sami iščekujući posljedice pandemije COVID-19 koja uvelike kuca i na naša vrata. Želimo da znate da su sve naše misli i molitve usmjerene k vama dragi prijatelji, želimo da znate da u ovim teškim momentima za čovječanstvo mislimo na vas i vaše obitelji, da smo istinski zabrinuti, ali i da vjerujemo da ćete uspjeti pobijediti ovu pošast koja obuzima cijeli svijet. Molimo vas, kao što molimo i naše najmilije, naše sugrađane da poštujete preporuke, da izdržite u borbi koja još traje, čiji kraj se još ne nazire i čije posljedice su tek u najavi, znajući da imate one koji vas vole i koji se raduju ponovnim susretima, kada ćemo se moći slobodno rukovati, bez straha razgovarati o novim lijepim projektima i posjećivati jedni druge uživajući u ljepotama koje naše zemlje imaju – poručili su iz HKD Napredak./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NAJTEŽI DAN OD POČETKA PANDEMIJE

U HNŽ 7 novih slučajeva zaraze koronavirusom, danas ukupno 27

Tijekom dana, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testirano je 56 uzoraka, od kojih je 7 pozitivnih iz Hercegovačko-neretvanske županije, prenosi Hrvatski Medijani...