Podignuta optužnica protiv Željka Obradovića

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv Obradović Željka zv.“Laca“, rođenog 02.02.1962. godine u Metkoviću, državljanina Republike Hrvatske. Optuženi se tereti da je dana 28.3.2014. godine, na granični prijelaz Unka, u općini  Čapljina, došao upravljajući svojim putničkim vozilom, hrvatskih registarskih oznaka, te je ovlaštenim osobama Granične policije BiH priopćio kako ne prevozi nikakvu robu podložnu carini ili posebnim odobrenjima.

Nakon kontrole Granične policije u prtljažniku vozila, pronađena su četiri paketa, s ukupno 640 živih kornjača, čiji je uvoz reguliran Pravilnikom o uvjetima uvoza i prijevoza živih životinja, sirovina, proizvoda i nusproizvoda životinjskog podrijetla, veterinarskih lijekova i hrane za životinje u Bosni i Hercegovini i zabranjen bez prethodno ispunjenih uvjeta.

Optuženi se tereti da je, izbjegavajući mjere carinske kontrole i bez odgovarajućeg odobrenja, preko carinske linije pokušao prenijeti robu čiji izvoz je zabranjen, čime je počinio kazneno djelo krijumčarenja iz članka 214. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Pronađeno 30 migranata

U Republici Srpskoj pronađeno je 37 ilegalnih migranata, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova RS.Radi se o licima iz nekoliko afričkih i azijskih...