Sve vijesti

TUŽITELJSTVO BIH

Podignuta optužnica protiv uposlenika IDDEEA-e Bahrije Čikarića za zlouporabu položaja

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv Bahrije Čikarića, rođenog 1974. godine u Zvorniku, nastanjen u Tuzli, uposlen u Agenciji za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA BiH), državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je u razdoblju dužem od dvije godine, kao uposlenik IDDEEA BiH, na poziciji načelnika Centra za skladištenje, personalizaciju i transport dokumenata, postupao protivno odredbama pravilnika i interenih dokumenta ove agencije, te počinio koruptivno kazneno djelo.

U optužnici se navodi da je optuženi, luksuzno terensko vozilo VW AMAROK u vlasništvu IDDEA BiH, koristio u privatne svrhe i za svoje potrebe, u razdoblju dužem od dvije godine, protivno pravilima i propisima i uz unošenje neistinih podataka o putovanjima i korištenju vozila, čime je sebi pribavio nezakonitu imovinsku korist.

Optuženi se tereti da je kao službena osoba u instituciji Bosne i Hercegovine, iskorištavanjem svog službenog položaja, pribavio sebi korist, čime je počinio kazneno djelo -Zlouporaba položaja ili ovlasti iz članka 220. stavak 1. KZ BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, koji je istu i potvrdio, priopćeno je iz Tužiteljstva /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

VREMENSKA PROGNOZA

Evo kakvo nas vrijeme očekuje ovog tjedna

U BiH preovladava pretežno sunčano vrijeme. Niske naoblake ili magle jutros je bilo na jednom dijelu istoka Bosne i Krajini. Temperature zraka izmjerene u 10:00...