Podignuta optužnica protiv Adnana Ćatića zbog utaje poreza

Adnan Ćatić, bh. boksač, koji je nastupao pod imenom Felix Sturm, još je u pritvoru u Njemačkoj, a Sud u Kölnu podigao je optužnicu zbog utaje poreza.

Ćatić je uhićen na Sajmu fitnesa Fibo u Kölnu, te je od travnja u pritvoru. Njemački mediji pišu da je njegov odvjetnik Nils Kröber, Sportskoj informativnoj službi (SID) potvrdio o kojem iznosu se radi, piše SCsport.

Bh. boksač je optužen za utaju poreza u iznosu od oko sedam milijuna eura.

I sa milijun eura utaje poreza dolazi u obzir zatvorska kazna. Ukoliko se Ćatić ne pusti iz pritvora, postupak bi trebao trajati od tri do šest mjeseci. Ukoliko izađe iz pritvora, datum suđenja će se najvjerojatnije pomjeriti.

Pored utaje poreza, optužen je i za doping. Ćatić je u veljači 2016. osvojio naslov svjetskog prvaka u super-srednjoj kategoriji organizacije WBA pobijedivši Rusa Fjodora Čudinova, ali je bio pozitivan na nedopušteno sredstvo hidroksi-stanozolol./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

DOTAKNUO SE I NEZAKONITOG IMENOVANJA MARTINE MLINAREVIĆ

Pavković pitao SIP hoće li, zbog kupovine glasova, “Hrvatu” Fejziću oduzeti mandat u Domu naroda PFBiH

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Ivica Pavković (HDZ BiH - HNS), na sjednici tog zakonodavnog tijela uputio je zastupničko pitanje kojim od...