PODCAST ‘VRISAK’: Jurilj otkrio da radi na seriji od 12 epizoda

U prvoj epizodi podcasta Vrisak koja je objavljena na YouTube kanalu spomenutog portala kod voditelja Ivana Crnjca gostovao je proslavljeni filmski redatelj Zdenko Jurilj Dikić.

Na samom početku podcasta Crnjac je pitao Jurilja o tome što zanima mnoge koji ga poznaju, a to je njegov prepoznatljiv imidž i šešir kojeg nosi u gotovo svim prilikama.

Odgovarajući na pitanje Jurilj je rekao: “Isuse Bože, moram se vratiti u davnu prošlost”, pa otkrio kako to veze ima s njegovim djetinjstvom i odrastanjem sa starijom braćom u Gornjem Crnču u zaseoku Doci nedaleko Širokog Brijega.

Jurilj je upitan i o tome na kojim projektima trenutno radi. “Radimo paralelno na šest – sedam stvari, upravo smo u fazi pripreme jednog scenarija”, rekao je Jurilj.

Otkrio je i da rade na jednoj TV seriji od 12 epizoda, ali s ulogama nije još htio baratati jer je sve, kako kaže, “još u povojima”.

Upitan je i bi li više htio surađivati, kada su u pitanju najveće face svjetske kinematografije, sa Spielbergom ili Jamesom Cameronom. Prema i jednom i drugom ima ogroman respekt, ali je odabrao Spielberga.

“Tko ti je bolji, Robert De Niro ili Al Pacino”, pitao je Crnjac Jurilja, a on je kazao da je taj izbor težak. “Kao da me pitaš za Beatlese ili Stonese”, rekao je pa dodao kako su obojica nadareni i talentirani glumci te da mu je poseban gušt bio gledati ih u zajedničkim ulogama poput nezaboravnog ostvarenja ‘Vrućina’. Drago mu je, kaže, da se između njih dvojice nikada nije generirao nikakav (umjetni) sukob iako je riječ o dvama velikim facama.

Odgovorio je i na pitanje zašto je trenutno beogradska filmska škola bolja od zagrebačke i zašto Srbija općenito svako malo izbaci neki dobar film.

“Toma je dobar film, Bjela je to dobro napravio”, kazao je Jurilj komentiravši da mu je Dragan Bjelogrlić bolji kao redatelj nego kao glumac.

Upitan je i o tome je li mu bolji glumac pokojni Ivo Gregurević ili Goran Bogdan, a dao je i preporuku nekih redatelja, pretežno europske i azijske škole, čije bi filmove trebalo pogledati. Otkrio je i je li mu bolji Kum 1 ili Kum 2. “Ona scena vjenčanja, na početku, u jedinici, to bih mogao pogledati nebrojeno puta…”, kazao je Jurilj izabravši ipak jedinicu umjesto dvojke./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img