U VITEZU NA DANAŠNJI DAN PRIJE 28 GODINA

Počeo napad tzv. Armije BiH na Brdo iznad Zabilja nakon čega je svirepo ubijeno 14 zatočenih Hrvata

Twitter profil “Hrvati Bosne i Hercegovine”, koji zadnjih godina detaljno opisuje zločine bošnjačke Armije BiH nad Hrvatima, objavio je malo poznatu priču o svirepom ubojstvu 14 hrvatskih zarobljenika (10 pripadnika HVO-a i 4 pripadnika Civilne zaštite) od strane bošnjačke Armije BiH, odnosno 7. muslimanske brigade 3. korpusa A RBiH u sklopu koje se borio zloglasni odred El Mudžahid, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“U nedjeljno jutro oko 7.30h započeo iznenadni napad tzv. ARBiH na prostor zvani Brdo iznad naselja Zabilje na granici travničke i viteške općine”, navodi se na početku serije Tweetova o 14 ubijenih zarobljenih Hrvata od strane bošnjačke Armije R BIH.

 Dodaje se da je napad bio žestok i iznenadan i posada od 10 bojovnika HVO se brzo našla u okruženju snaga 7. muslimanske brigade 3. korpusa tzv. ARBiH.

-Da je napad dugo i precizno planiran krunski je dokaz video snimak cijele akcije koju su sačinile snage napadača, zloglasne postrojbe El-mudžahid iz sastava 7. muslimanske brigade. Poznato je da postoji još ovakvih snimaka koje su služile za promidžbu mudžahedina, objavljeno je na Twitter profilu “Hrvati Bosne i Hercegovine”.

“Hrvati Bosne i Hercegovine” pišu da su se takvi snimci umnažali i upućivali na adrese vlada islamskih zemalja u cilju pridobivanja simpatija za ovakvu borbu a još značajnije i za dobivanje materijalne pomoći koja nije izostala.

-Prema snimci, zatočeni pripadnici HVO-a i radnoga voda su se predali na poziv i zahtjev pripadnika tzv. Armije BiH, koji su im jamčili sigurnost i poštivanje prava ratnih zatočenika, objavljeno je na Twitteru.

Neposredno nakon predaje i odlaganja oružja svi uhićeni Hrvati su odvedeni u selo Han Bila i od tada je njihova sudbina bila nepoznata.

Iz sela Han Bila su, kako je pojašnjeno, krajem mjeseca rujna stigle neprovjerene informacije o tome da su sva četrnaestorica ubijena u tamošnjem zatvoru te da će njihova mrtva tijela biti uručena hrvatskoj strani 15.10.1993. godine.

-Zatočeni i ubijeni prip. HVO: Gabrijel Albert, Duško Ikić, Nikica Jerković, Vlado Krišto, Željko Lovrić, Jozo Marijanović, Srećko Mišković, Branko Petraš, Niko Petraš, Ranko Sukara, kao i 4 pripadnika Civilne zaštite: Mladen Ikić, Milan Malinović, Tomo Petraš i Žarko Stojak, objavili su “Hrvati Bosne i Hercegovine.”

Istaknuto je da je među njima bio i malodobni Žarko Stojak, koji je skoro napunio 17 godina i koji se, kao domaći sin, dragovoljno odazvao za pomoć radnom vodu.

-Gubitak tako važne kote nije u HVO-u ostao bez reakcije pa su vrlo brzo pripadnici postrojbi za posebne namjene HVO Operativne zone Središnja Bosna uzvratile kontranapadom i položaji su brzo vraćeni, objavljeno je na Twitter profilu “Hrvati Bosne i Hercegovine”.

Ostale gore navedene objave iz ove serije tweetova pogledajte OVDJE./R. I./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

DRUGI PIŠU

ČEVRA: Naivni su svi koji misle da je Dodik gotov, zašto Sarajevo nema odgovor

Velika većina „probosanskih političkih snaga“, takozvanih političkih analitičara i intelektualaca u BiH, ima jedan te isti problem – naivno žive u vlastitim iluzijama i...