MOSTAR

Počeli Dani Srca Isusova u Bijelom Polju

Vjerska manifestacija, Dani Srca Isusova u Bijelom Polju, počeli su u utorak navečer, služenjem svete Mise i održavanjem Večeri folklora.
Župa Presvetog Srca Isusova, Potoci – Bijelo Polje, tri dana će biti u znaku svoga zaštitnika, Presvetoga Srca Isusova, obilježavajući ujedno 130 godina župe i 110 godina župne crkve.
Prve večeri trodnevnice u župnoj crkvi je služena sveta Misa koju je predvodio i na kojoj je propovijedao mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.
Na Misi je pjevao Veliki mješoviti zbor bjelopoljske župe. Nakon svete Mise održana je kulturna manifestacija, Večer folklora, u dvorištu Emausa duhovno – obrazovnog centra koji se nalazi pored crkve. Nastupili su članovi deset kulturno umjetničkih društava iz Hercegovine. Nastupili su HKUD Bijelo Polje Mostar, HKUD Stolac, HKUD Luke Višići, HKUD Dubrave Aladinići, HKUD Brotnjo Čitluk, HKUD Domanovići, HKUD Herceg Stjepan Blagaj-Buna, HKUD Naši korijeni Bobanovo, HKUD Višići i Mješovita klapa Sv. Nikola Metković.
Druge večeri trodnevnice, svetu Misu u župnoj crkvi predvodit će i propovijed održati don Josip Galić, katedralni župnik iz Mostara, a pjevat će Katedralni zbor. Najavljen je i blagoslov djece iz vrtića Sv. Klara, ali i čitave župe. U četvrtak, treće večeri trodnevnice – Uočnica Patrona župe je Zahvalnica.
Sv. Misu predvodit će don Tomislav Ljuban, župnik župe sv. Mateja, Mostar uz nastup Zbora mladih bjelopoljske župe, prenosi Bljesak.info.
U petak je glavna Svetkovina, Presveto Srce Isusovo, zaštitnik župe. Svečanu sv. Misu u krugu župne crkve predvodit će mons. Roko Glasnović, biskup dubrovački, kojega će na početku misnog slavlja pozdraviti bjelopoljski župnik don Rajko Marković. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije