GRAD BEZ STRUJE, POD STALNIM RUSKIM NAPADIMA

Počele dobrovoljna evakuacije stanovnika Hersona

U tijeku su dobrovoljne evakuacije stanovnika iz nedavno oslobođenog grada Hersona, a prvi vlak je odvezao 100 ljudi, priopćila je ukrajinska vlada.

Vlak je krenuo prema Hmeljnickiju, gradu na zapadu Ukrajine, objavilo je Ministarstvo reintegracije Ukrajine. Među stanovnicima koji su iskoristili besplatnu evakuaciju je 26 djece, sedam nepokretnih bolničkih pacijenata i šest osoba s ograničenom pokretljivošću, navodi se u priopćenju.

Vlasti u Hersonu pozivaju stanovnike da napuste grad, koji je još uvijek uglavnom bez struje, prije nego što temperature dodatno padnu. Herson se također našao pod novim granatiranjem otkako su ruske trupe bile prisiljene napustiti zapadnu obalu rijeke Dnjepar.

Evakuirani će dobiti financijsku potporu, smještaj i humanitarnu pomoć kada stignu u Hmeljnicki, objavili su gradski dužnosnici.

Vlasti kažu da također postoje autobusi koji prometuju iz regije Herson do Odese, Mikolajiva i Krivij Riha, gdje će izbjeglice biti “smješteni u posebno opremljenim skloništima, a potom automobilima evakuirani u sigurnije regije Ukrajine”./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img