Počela posebna sjednica Narodne skupštine RS

U Banjaluci je počela posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatrana informacija o neustavnoj transformaciji daytonske BiH i utjecaju na položaj i prava Republike Srpske.

Sjednici prisustvuju srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i ministri, lideri političkih stranaka i predstavnici Srpske u institucijama BiH.

Informaciju će u ime predlagača obrazložiti šef Kluba zastupnika SNSD-a u Narodnoj skupštini Igor Žunić.

Žunić je ranije izjavio da će zaključci ići u pravcu da se postojeće nadležnosti Republike Srpske zadrže, a neustavno prenesene, vrate.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović očekuje punu sabornost među zastupnicima na današnjoj sjednici.

Od zastupnika očekuje dostojanstvo. Obraćanja su, kaže, najavili čelnici skoro svih stranaka, te vjeruje da će se razgovarati samo o činjenicama../HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PARLAMENT BIH

Zastupnički dom usvojio proračun institucija BiH za 2020.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na žurnoj sjednici, u drugom čitanju, podržao Prijedlog zakona o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za...