ŠIROKI BRIJEG

”Počela je školska godina” u Širokom Brijegu

Auto-moto klub Široki Brijeg, član Auto-moto saveza u BiH, organizirao je redovnu akciju ”Počela je školska godina”, a u suradnji sa MUP-om ŽZH i Prvom osnovnom školom u Širokom Brijegu.

Cilj akcije je preventivno djelovati i utjecati na vozače i roditelje kako bi svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu sigurnijem odvijanju prometa i smanjenje rizika od nastajanja prometnih nesreća u kojima stradaju djeca.

Učenici osnovnih škola su ugrožena skupina sudionika u prometu, stoga im je pružena edukacija o osnovnim pravilima ponašanja u prometu i upozoreni su na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i obratno.

U svrhu provedbe akcije AMS u BiH je izradio prigodne letke za vozače i učenike, kojima su upozorili vozače na početak školske godine i povećan broj djece na prometnicama, a učenike (one najmlađe) savjetovali kako se pravilno i sigurno ponašati u prometu.

AMS u BiH je osnovan 1992. godine kao Automobil klub Herceg-Bosna, a od 2014. djeluje pod današnjim imenom.

Pored organizacije prometno-preventivnih i edukativnih akcija bave se pružanjem pomoći na cesti koju možete zatražiti pozivom na besplatni broj 1288, izdavanjem međunarodnih vozačkih isprava, sportske, turističke i mnoge druge aktivnosti./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NOVI SPOR

Rusija naredila američkim diplomatima da napuste zemlju

Rusko ministarstvo vanjskih poslova naredilo je osoblju američkog veleposlanstva u Moskvi da napuste tu zemlju do 31. siječnja iduće godine, javila je u srijedu...