DIREKTOR AMERIČKOG UNIVERZITETA U SARAJEVU

Po naredbi Tužiteljstva BiH uhićen Denis Prcić: Nema dokaza da je Osmica ikada bio student

Pripadnici MUP-a Tuzlanske županije uhitili su Denisa Prcića, osnivača i direktora Američkog univerziteta u Sarajevu, saznaje portal „Avaz“.

On je uhićen nakon što su obavljeni pretresi njegove imovine i prostorija Američkog univerziteta u Tuzli i Sarajevu. Iz prostorija Američkog univerziteta izveden je u lisicama na rukama.

Uhićeni su i njegovi suradnici Melisa Belkić Mujkanović i Emir Mujkanović, zaposlenici Američkog fakulteta.

Pripadnici MUP-a TŽ prilikom pretresa Prcićevog univerziteta nisu pronašli nijedan dokaz iz kojeg proizlazi da je Mehmedagić ikada bio student ove visokoškolske ustanove.

Prcić će nakon obrade u MUP TŽ u zakonskom roku biti prebačen u prostorije Tužiteljstva BiH, po čijoj naredbi je i uhićen.

On je 10. lipnja ispitan u svojstvu osumnjičene osobe u prostorijama Tužiteljstva TŽ.

Prcića je Tužiteljstvu TŽ prijavila veća grupa studenata, od kojih je tražio dodatnih 1.500 KM za izdavanje diploma, točnije, oni su u prijavi naveli da ih je reketirao. Do sada je u ovom predmetu ispitano na desetine svjedoka, a sa svime je upoznato i Veleposlanstvo SAD u Sarajevu, čiji je državljanin.

No, na meti Tužiteljstva BiH je zbog izdavanja sporne diplome koju je nedavno priložio direktor OSA-e Osman Mehmedagić.

Mehmedagić je priložio Komisiji za nadzor nad radom OSA-e diplomu koju je dobio na Američkom univerzitetu, ali ju je proglasio tajnom.

Međutim, istragom je utvrđeno da je njegovo ime naknadno dopisano na popis studenata.

Sumnjiči se da je omogućio stjecanje diplome direktoru Obavještajno sigurnosne agencije BiH Mehmedagiću ne nezakonit način, piše Avaz./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

"ČUVAJTE SE LAŽNIH HRVATA"

Njemačka policija uhitila Srbe s lažnim hrvatskim putovnicama

Njemačka policija prije nekoliko dana je objavila priopćenje pod naslovom “Čuvajte se lažnih Hrvata”. U priopćenju navodi kako su 27. srpnja 2021. godine službenici federalne...