Plenkovića pitali je li mu Milanović “pomrsio račune”

– Predsjednik hrvatskog HDZ-a Andrej Plenković u nedjelju je u kratkoj izjavi novinarima uoči 20. sabora stranke rekao kako HDZ pobjeđuje na parlamentarnim izborima, neovisno o najavi predsjednika RH Zorana Milanovića da će se na izborima kandidirati na listi SDP-a.

Novinari su Plenkovića pri dolasku u KD Lisinski na 20. sabor HDZ-a pitali je li mu Milanović “pomrsio račune” svojom najavom, a Plenković je odgovorio – “Mi, pobjeđujemo, a ovo drugo ćete čuti”.

Ustavni sud najavio je da će se sutra izjasniti o Milanovićevoj najavi kandidature, a Plenković je na pitanje novinara kakvu odluku očekuje odgovorio: “Ne znam, to je na njima”.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković kratko je novinarima, na pitanje hoće li on biti v.d. predsjednik Republike, o čemu se kao o jednoj od mogućnosti govori u javnosti ako Milanović odstupi s mjesta predsjednika države, odgovorio “vrlo ste naivno nasjeli na njihove trikove”.

Potpredsjednik stranke Oleg Butković naglašava da je HDZ spreman za izbore i očekuje pobjedu “tko god bio predsjednik, odnosno kandidat za premijera od strane SDP-a”.

Na izbore izlazimo afirmativno, s postignućima proteklih osam godina, a Hrvatska je, rekao je, u tih osam godina puno bolja, stabilnija, međunarodno bolje afirmirana, gospodarski pokazatelji su kudikamo bolji nego što su bili 2016. unatoč izazovima (koronavirus, energetska kriza uzrokovana ratom u Ukrajini).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img