HRVATSKI PREMIJER

PLENKOVIĆ: Pelješki most gotov do kraja siječnja

Radovi na Pelješkom mostu bit će okončani do kraja siječnja, a dobro napreduju i pristupne ceste pa će se preko mosta moći voziti tijekom ovogodišnje turističke sezone, izjavio je premijer Hrvatske Andrej Plenković danas nakon obilaska radova na Pelješkom mostu.

“Radovi na samom mostu došli su do zadnjih desetak dana, a do kraja ovog mjeseca u planu je puno radno opterećenje mosta, nakon čega slijede tehnički pregledi”, rekao je Plenković.

“Sukladno najavama, do konca siječnja 2022. godine dovršava se izgradnja Pelješkog mosta”, rekao je Plenković. Dodao je da dobro napreduju i druga i treća faza – izgradnje cesta na kojima rade austrijski Strabag i grčki Avax, kao i četvrta faza, kod Stona.

Prema njegovim riječima, očekuje se da će druga i treća faza biti pred okončanjem u svibnju odnosno lipnju, dok bi sama finalizacija četvrte faze uslijedila tijekom početka jeseni.

“To je u ovom trenutku ono što je dobro, ali to znači da će se prometovati preko Pelješkog mosta u ovoj turističkoj sezoni, a to znači bez prelazaka granica i gužvi u Neumu”, kazao je Plenković.

Time, kako je dodao, cijela Hrvatska postaje “propulzivna autodestinacija, što je izrazito važno u 2022. godini”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije