SPOJEN MOST IZNAD CETINE

PLENKOVIĆ: Ovo je sjajan dan za Omiš i za Hrvatsku!

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je sudjelovao na svečanosti spajanja mosta Cetina, a potom će obići radove na II. fazi izgradnje luke Omiš.

Foto: Pixsell

-Mislim da je ovo sjajan dan za Omiš i za Hrvatsku”, poručio je Plenković.

Most Cetina spojen je u sklopu projekta izgradnje dijela obilaznice Omiša. Most u punoj dužini ima 224,45 metara, a s obzirom na to da nadsvođuje Cetinu čeličnim lukom čiji su krajevi učvršćeni u tunelima s obje strane mosta, njegova je duljina veća od vidljive konstrukcije.

Za mjesec dana, dodaje, bit će gotov i južni dio pristupnih cesta Pelješkom mostu. -Ovo su veliki insfrastrukturni zahvati. Mislim da smo napravili velike iskorake. I Baranju smo integrirali u hrvatske autoceste. Rade se infrastrukturni projekti diljem Hrvatske. Ovaj dio je ključan za rasterećenje prometa tijekom ljeta, kazao je hrvatski premijer.

Foto: Pixsell

Dodao je da se nastavlja projekt izgradnje ceste od Trogira do Omiša kojom će se rasteretiti Jadranska magistrala. “Ovaj projekt je prekrasan i oplemenjuje vizuru Cetine”, kaže Plenković./HMS/

Najnovije

PREDVODIO MISNO SLAVLJE

Nadbiskup Vukšić posjetio župu Janjevo na Kosovu

Predsjednik Biskupske konferencije (BK) BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, u utorak je posjetio župu sv....