PLENKOVIĆ: Očekujem da se Ustavni sud i DIP očituju o Milanovićevoj izjavi a premijer neće biti on nego ja

Predsjednik HDZ-a i premijer Hrvatske Andrej Plenković poručio je da Zoran Milanović ( predsjednik RH, op hms) sigurno neće biti premijer, nego da će na toj funkciji po treći put ostati on, a Ustavni sud i Državno izborno povjerenstvo (DIP) pozvao je da se očituju o Milanovićevim najavama da neće poštovati njihova upozorenja.

“Zaduženi za praćenje cijelog izbornog ili predizbornog procesa su Državno izborno povjerenstvo i Ustavni sud i očekujem da se oni očituju. A što se tiče toga tko će biti budući predsjednik Vlade, to sigurno neće biti on nego ćemo, sa sigurnošću mogu reći, mi kao glavna stranka s našim koalicijskim partnerima biti oni koji ćemo predložiti budućeg mandatara, a to bi, prema ozračju koje vidim po Hrvatskoj, trebao biti ja”, poručio je Plenković u srijedu nakon šireg Predsjedništva HDZ-a, javila je Hina.

Na primjedbu Milanovića da je i Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala na predizbornim skupovima HDZ-a kao predsjednica Republike, a na što Ustavni sud tada nije reagirao dok njemu brani, Plenković kaže da se toga ne sjeća.

“Koliko se ja sjećam, to nije točno. Nije išla na predizborne skupove HDZ-a, apsolutno se ne sjećam takvih situacija”, rekao je Plenković.

Nije htio iznijeti svoj stav smatra li da je izborni proces kontaminiran zbog Milanovićevog ponašanja. O tome odlučuju, rekao je, DIP i Ustavni sud.

Zoran Milanović ranije danas izjavio je kako neće poštovati upozorenja Ustavnog suda i Državnog izbornog povjerenstva da ne smije sudjelovati u predizbornoj kampanji ako ne da ostavku na mjesto predsjednika RH, već će raditi „kako mu savjest nalaže“./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img