Plenković na Dugom otoku prati vojnu vježbu “Velebit 18 – združena snaga”

Vježbu s postaje obalnog motrenja Vela straža na tom otoku promatraju i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice (HRM) komodor Ivo Raffanelli i ministar obrane RH Damir Krstičević te novinari.

Zapovjednik združenih snaga Jug u toj vježbi komodor Raffanelli izvijestio je premijera Plenkovića da je sve spremno za današnji dio vježbe na moru te da je moral sudionika vježbe na vrlo visokoj razini, piše HRT.

Tijekom današnje vježbe, koju ćemo promatrati s Dugog otoka, obavit će se raketno i topničko gađanje te gađanje ciljeva u zraku, najavio je komodor Raffanelli.

Predsjednik Vlade izrazio je zahvalu svim zapovjednicima, prije svega ministru obrane, načelniku Glavnog stožera, zapovjedniku HRM-a i svim sudionicima na svemu što su napravili tijekom dosadašnjih aktivnosti te najveće operacije nakon Domovinskog rata, koja pokazuje visoke sposobnosti Hrvatske vojske.

Istaknuo je kako činjenica da je uključeno više od 5.500 vojnika pokazuje i odličnu pripremu i jako dobru organiziranost.

Veselim se da i osobno vidim dio te operacije, ovdje na Dugom otoku, i uvjeren sam da će i ono što predstoji danas popodne i sutra, završnica na Slunju, pokazati da Hrvatska, i sukladno svojoj strategiji nacionalne sigurnosti, ima sposobnosti štititi svoj teritorij na najučinkovitiji način, pridonositi međunarodnom miru i naravno ono što Hrvatska vojska često jest – biti potpora brojnim civilnim operacijama i potrebama tijekom godine, rekao je premijer Plenković.

Na početku vježbe uspješno je lansirana raketa RBS 15 i pogođen cilj na 30 km u akvatoriju Dugog otoka.

Sveobuhvatna, združena, intergranska vježba svih postrojbi Hrvatske vojske “Velebit 18 združena snaga”, koja se u neprekidnom trajanju od 72 sata provodi na 11 lokacija u Hrvatskoj, počela je jučer u vojarni Josip Jović u Udbini./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije