Hrvatski Medijski Servis

PLENKOVIĆ KOMŠIĆU: Hrvatska ne krši međunarodno pravo

Premijer Andrej Plenković komentirao je izjavu novog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića da bi BiH mogla tužiti Hrvatsku zbog kršenja međunarodne konvencije o pravu mora.

“Hrvatska ne krši međunarodno pravo kada je riječ o granici između dvije zemlje. Postoji parafirani sporazum o granici koji su 1999. potpisali predsjednik Tuđman i predsjedavajući Predjsedništva Alija Izetbegović. Taj se sporazum primjenjuje i nijedna strana nije dovela u pitanje njegovu provedbu”, kaže premijer.

“Republika Hrvatska je prošle godine, kad se odlučivalo o financiranju tog projekta iz proračuna EU-a pojasnila meritum stvari službama EU-a. Most omogućuje prolazak svih vrsta brodova i plovila do Neuma i iz Neuma bez ikakvih problema. Teze o tome da Hrvatska sprječava Bosnu i Hercegovinu da koristi luku Neum ne stoje”, kaže Plenković./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte