Sve vijesti

HRVATSKI PREMIJER OBJAVIO

PLENKOVIĆ: Ivan Anušić predložen za novog ministra obrane i potpredsjednika Vlade Hrvatske

Nakon što je bivši ministar Mario Banožić razriješen dužnosti zbog sudjelovanja u prometnoj nesreći u kojoj je poginula jedna osoba, policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom iz nehaja, za što je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora. Premijer Hrvatske Andrej Plenković objavio je na konferenciji za novinare da je Ivan Anušić predložen za novog ministra obrane, javlja HRT.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić predložen je za novog ministra obrane i potpredsjednika Vlade, objavio je na konferenciji za novinare u Banskim dvorima premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Dodao je kako je Anušić dobio potpunu konsenzualnu podršku na razini stranke, te punu podršku od koalicijskih partnera. Plenković je rekao da je Anušić na ponudu odmah pristao te da je spreman pripremiti se za saslušanje na nadležnom saborskom odboru.

– Očekujem Odbor u srijedu i potporu na plenarnoj sjednici u četvrtak, tako da će već u četvrtak popodne Ivan Anušić biti na dužnosti i član Vlade, rekao je premijer Hrvatske./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ZAGREB

Troje radnika ozlijeđeno, jedan teže u odronu otpada

Tri su osobe ozlijeđene, od kojih jedna teže, u jutrošnjem odronu otpada na Jakuševcu, izjavio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević naglasivši da se odgovornost...