Hrvatski Medijski Servis

PIŠU POVIJEST Otac belgijskog nogometnog reprezentativca otac prvi tamnoputi gradonačelnik

Otac belgijskog nogometnog reprezentativca i braniča Manchester Cityja Vincenta Kompanyja (32), Pierre Kompany (71) izabran je za gradonačelnika Ganshorena, jedne od općina u regiji belgijskog glavnoga grada Bruxellesa.

Pierre Kompany je tako postao prvi tamnoputi gradonačelnik u Belgiji.

Povijest ! Oče, jako smo ponosni na tebe – rekao je belgijski nogometaš u video poruci kazavši kako je njegov otac postao “prvi tamnoputi gradonačelnik u Belgiji”.

Pierre Kompany i njegova stranka dogovorili su koaliciju s još dvije stranke o preuzimanju Ganshorena, općine sa oko 25.000 stanovnika. Pierre Kompany je u Belgiju stigao 1975. godine kao izbjeglica iz sadašnje Demokratske Republike Kongo. U politici je aktivan od 2006, a mjesto u regionalnom parlamentu Bruxellesa zauzeo je 2014. godine.

Do sada je bio poznatiji po svojim sinovima Vincentu i Francoisu. Vincent je kapetan Mancheser Cityja i belgijske reprezentacije, dok je 29-godišnji Francois član belgijskog prvoligaša KSV Roeselarea./Hina/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte