Dodik odbio primiti odlazeću njemačku veleposlanicu; “Radili ste na štetu srpskog naroda”

Odlazeća veleposlanica Njemačke u BiH Christiane Hohmann poslala je zahtjev za oproštajni prijem kod predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Dodik je u pismu veleposlanici taj zahtjev odbio jer je nezadovoljan radom u njenom mandatu.

“Imajući u vidu da Vas, kao predsjedatelj i srpski član Predsjedništva BiH, nisam ni primio u nastupnu posjetu, obavještavam Vas da ne mogu udovoljiti Vašem zahtjevu za oproštajnim susretom”, kaže Dodik na početku pisma, piše Klix.ba.

On ističe da su njezini javni istupi i diplomatske aktivnosti tijekom boravka u Sarajevu bili politički obojeni, subjektivni i diplomatski neprimjereni, a obećao je o tome “obavijestiti i najviše predstavnike Savezne Republike Njemačke”.

“Pored toga, kao veleposlanica Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini u protekle više od tri godine radili ste na štetu srpskog naroda i Republike Srpske, a time i protiv same Bosne i Hercegovine i njenog Ustavom predviđenog uređenja. Kao predstavnik zemlje, koja na ovim prostorima nosi teško povjesno breme, očekivano je bilo da pokažete više razumijevanja i diplomatskog senzibiliteta u Vašem radu”, napisao je predsjedatelj Predsjedništva BiH.

On je napomenuo kako visoko cijeni napore Savezne Republike Njemačke da svojim iskustvima i pomoći doprinese procesu pomirenja i izgradnje trajnog mira na cijelom prostoru Balkana.

Dodik na kraju pisma sa žaljenjem tvrdi da ona nije bili adekvatan predstavnik takve jedne Njemačke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SARAJEVO

Prekršajne prijave organizatorima prosvjeda protiv mise za žrtve Bleiburga, prekršili epidemiološke mjere

Sarajevska policija podnijela je prekršajne prijave protiv dvojice muškaraca koji su 16. svibnja u Sarajevu organizirali prosvjede protiv služenja mise za žrtve bleiburške tragedije...