Dodik odbio primiti odlazeću njemačku veleposlanicu; “Radili ste na štetu srpskog naroda”

Odlazeća veleposlanica Njemačke u BiH Christiane Hohmann poslala je zahtjev za oproštajni prijem kod predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Dodik je u pismu veleposlanici taj zahtjev odbio jer je nezadovoljan radom u njenom mandatu.

“Imajući u vidu da Vas, kao predsjedatelj i srpski član Predsjedništva BiH, nisam ni primio u nastupnu posjetu, obavještavam Vas da ne mogu udovoljiti Vašem zahtjevu za oproštajnim susretom”, kaže Dodik na početku pisma, piše Klix.ba.

On ističe da su njezini javni istupi i diplomatske aktivnosti tijekom boravka u Sarajevu bili politički obojeni, subjektivni i diplomatski neprimjereni, a obećao je o tome “obavijestiti i najviše predstavnike Savezne Republike Njemačke”.

“Pored toga, kao veleposlanica Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini u protekle više od tri godine radili ste na štetu srpskog naroda i Republike Srpske, a time i protiv same Bosne i Hercegovine i njenog Ustavom predviđenog uređenja. Kao predstavnik zemlje, koja na ovim prostorima nosi teško povjesno breme, očekivano je bilo da pokažete više razumijevanja i diplomatskog senzibiliteta u Vašem radu”, napisao je predsjedatelj Predsjedništva BiH.

On je napomenuo kako visoko cijeni napore Savezne Republike Njemačke da svojim iskustvima i pomoći doprinese procesu pomirenja i izgradnje trajnog mira na cijelom prostoru Balkana.

Dodik na kraju pisma sa žaljenjem tvrdi da ona nije bili adekvatan predstavnik takve jedne Njemačke.

Najnovije