Pirić i Galić novi članovi Povjerenstva za izbor i imenovanje Zastupničkog doma PFBiH, kreću li značajna imenovanja

– Zastupnički dom Parlamenta FBiH potvrdio je da su Elzina Pirić (Pokret demokratske akcije) i Petar Galić (Hrvatski nacionalni pomak) imenovani za nove članove Povjerenstva za izbor i imenovanje Zastupničkog doma Federalnog parlamenta, dok su smijenjene Dajana Čolić (Demokratska fronta) i Edina Gabela (Stranka za BiH).

– Sada je Povjerenstvo kompletirano te je omogućeno da se krene u imenovanja 16 pozicija. Između ostalog, to su imenovanja Upravnog odbora Federalne radiotelevizije i Neovisnog odbora za izbor i praćenje rada ravnatelja Federalne uprave policije – istaknula je za Fenu poslanica Elzina Pirić.

Naglašava da će se u sljedećem razdoblju vršiti i imenovanja glavnog revizora FBiH i svih ostalih funkcija koje nisu mijenjane osam godina.

Povjerenstvo za izbor i imenovanja prema Ustavu i Poslovniku ima nadležnost inicirati pokretanje ukupno 19 imenovanja na bitnu poziciju unutar Federacije BiH, a jedna je i pozicija suca Ustavnog suda BiH koji se bira iz Parlamenta FBiH.

Oporba tvrdi da je ovim izmjenama u sastavu Povjerenstva otvoren put imenovanju Marina Vukoje u Ustavni sud BiH.

Za Fenu je Petar Galić (HNP) rekao da svaki zastupnik u skladu s Poslovnikom može biti imenovan u određeno povjerenstvo  pa i u Povjerenstvo za izbor i imenovanje.

– Nadam se da uskoro idu dugo očekivana imenovanja kao što je izbor suca Ustavnog suda i Neovisnog odbora za izbor policijskog komesara – poručio je Galić.

Također u Povjerenstvu za izbor i imenovanje će Damira Mašića iz SDP-a zamijeniti njegov stranački kolega Senad Subašić.

S ovom točkom dnevnog reda završen je nastavak 10. sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img