PIRC MUSAR: Slovenija će pomagati i dalje jer BiH zaslužuje članstvo u EU

Predsjednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar, koja je doputovala u posjetu BiH, izjavila je večeras u Sarajevu, gdje se susrela s članovima Predsjedništva BiH, da je njena zemlja već pomagala BiH na europskom putu i pomagat će i dalje jer misli da BiH zaslužuje članstvo u Europskoj uniji.

Nakon sastanka s članovima Predsjedništva BiH, istakla je da je Slovenija jako podržavala put BiH ka članstvu u EU i u razgovoru s predstavnicima mnogih država postigli su da u ožujku bude razmotren eventualni početak pregovora o tom članstvu, javlja Fena.

Pojasnila je da prije toga svih 27 članica Unije mora puno toga napraviti i da smatra da je europski put zemalja zapadnog Balkana već predug.

– Mi u EU se moramo pogledati u ogledalo i u narednim tjednima učiniti sve da BiH počne predpristupne pregovore – rekla je Pirc Musar.

Izrazila je posebno zadovoljstvo što je u Sarajevu upravo na dan kada se slavi 40. godišnjica olimpijskih igara koje su bile veliki uspjeh svih naroda tadadašnje Jugoslavije, te će vrlo rado prisustvovati svečanosti povodom godišnjice./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img