BARCELONA

Pique: Barbarski je ovo što nam je Barcelona napravila

Gerard Pique potpisao je u četvrtak novi ugovor s Barcelonom do 2024. godine i u tom klubu će, čini se, završiti karijeru.

Pique je pristao na 50 posto manji ugovor kako bi pomogao klubu u financijskoj krizi, ali to ga nije spriječilo da otvoreno kritizira predsjednika i klupsku upravu.

“Ne mogu vjerovati da je moj klub plaćao nekome da kritizira nas igrače. Tu mislim na one komentare na društvenim mrežama. Od nas su tražili smanjenje plaća i onda su taj novac trošili protiv nas. To je skandalozno. Pitao sam predsjednika kako se to moglo dogoditi, a on mi je rekao da o tome nije imao pojma. I ja sam mu vjerovao. No, vidim da je osoba koja je radila taj prljavi posao i dalje među vodećim ljudima u klubu. To ne mogu shvatiti”, rekao je Pique, piše Index.hr.

Barcin stoper govorio je i o odnosu kluba s Messijem koji je ljetos bio na korak do odlaska iz kluba.

Rekao Messiju da izdrži

“Da sam ja predsjednik, sve bi bilo drukčije. Ja bih učinio sve da za držim Lea i ne bih dopustio da dođe do takvog raskola. Nou Camp se mora zvati po njemu i moramo ga čuvati. Nisam u to vrijeme previše razgovarao s Messijem jer sam smatrao da je to osobna odluka. No, nazvao sam ga i rekao samu mu: ‘Leo, izdrži još godinu dana. Doći će novi ljudi'”, rekao je Pique.

Novinar ga je pitao kako komentira Messijev potez da je pisanim putem obavijestio klub da želi otići.

“Sve je šokantno u toj priči. Meni nije jasno kako se klub doveo u situaciju da mu najbolji igrač u povijesti pošalje poruku da želi otići jer ga nitko u klubu ne sluša. Što se događa u toj upravi? Messi zaslužuje sve, a ne da se tako prema njemu odnose”, rekao je Pique i dodao:

“Ne mislim da igrači moraju voditi glavnu riječ u klubu, ali to je znak da klub ne funkcionira dobro. Kad je sve uređeno, onda je predsjednik glavni, ispod njega je trener i onda tek igrači. No, hijerarhija u ovom klubu je narušena i ne zna se tko je glavni”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije