NAZIRE SE KRAJ KORONE?

PFIZER I BIONTECH: Učinkovitost našeg cjepiva protiv korone iznosi 95 posto

Finalna analiza Pfizerovog i BioNTechovog cjepiva protiv koronavirusa je pokazala da njena učinkovitost iznosi čak 95 posto, objavile su ove kompanije. Uvjeravaju da nema razloga biti zabrinut za sigurnost cjepiva.

Cjepivocje jednako učinkovito kod svih dobnih, rasnih i etničkih grupa ljudi. Kod osoba starijih od 65 godina učinkovitost je iznosila više od 94 posto”, poručili su iz navedenih kompanija.

Eksperimentalni naziv za cjepivo je BNT162b2, dok su proizvođači naglasili da neovisno tijelo nadgleda rezultate testiranja i nuspojave cjepiva. Podcrtali su da do sada nisu uočili ozbiljnije probleme koji bi mogli dovesti u pitanje cjepivo.

Istaknuto je da bi blaže nuspojave mogle osjetiti starije osobe. Pfizer i BioNTech će od američke vlasti tražiti da im odobri hitnu uporabu cjepiva, prenosi CNN.

Podsjećamo, iz Moderne u ponedjeljak, 16. studenog, objavili da je njihovo cjepivo učinkovitije od onog koje razvijaju Pfizer i BioNTech. Samo sedam dana ranije iz Pfizera i BioNTecha su naveli da učinkovitost njihovog cjepiva iznosi 90 posto./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije