Hrvatski Medijski Servis

PETRAČA PRETUKAO VJEKO SLIŠKO “Tata je dobro. Pukla mu je noga…”

Nisam još bio do njega, samo smo se čuli. Tata je dobro. Pukla mu je jedna noga u zglobu i ima hematome po licu, kratko je za 24sata rekao Novica Petrač, sin poduzetnika Hrvoja Petrača.

Petrača je u subotu navečer ispred hotela Esplanade u Zagrebu pretukao muškarac, kojega još traže.

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, radi seo Vjeku Slišku (29), nećaku Vjeke Sliška koji je ubijen 2001. i sinu Marka Sliška koji je ubijen godinu kasnije.

Zagrebačka policija na svojoj je internetskoj stranici u prvim satima nedjelje objavila da je 64-godišnjak napadnut oko 22,30 sati u Mihanovićevoj ulici, nakon što mu se na ulici “prilikom parkiranja kratko obratio nepoznati muškarac”.

– Nakon što mu se obratio fizički ga je napao te ga teško ozlijedio. Liječnička pomoć teško ozlijeđenom muškarcu pružena je u KBC Zagreb, a za počiniteljem koji se dovodi u svezu s ovim događajem policija intenzivno traga – kažu u policiji.

Prema neslužbenim podacima Petrač je napadnut dok je ispred hotela izlazio iz svojega automobila. Jutarnji navodi da mu je prišao Sliško i pitao ga ‘Jel’ znaš ti tko sam ja?’. Tu je navodno došlo i do svađe, a Petrač je bio taj koji je navodno zadao prvi udarac. Nakon toga je Sliško uzvratio i teško ozlijedio Petrača.

Zbog otmice Zagorčeva sina te iznude novomarofskoga poduzetnika Miroslava Matkuna Petrač je služio kaznu kaznu u mnogim hrvatskim zatvorima. Prije suđenja za otmicu na kojem je Zagorca prokazao za krađu dragulja iz sefa Ministarstva obrane, kad je 2000. godine odlazio s dužnosti, više od godine dana bio je nedostupan hrvatskom pravosuđu.

U lepoglavskoj kaznionici je suprotno zatvorskim pravilima uživao razne pogodnosti na koje nije imao pravo. Vrhovni sud je 2015. godine, pisao je Index, potvrdio osuđujuću presudu bivšem upravitelju Kaznionice u Lepoglavi Stjepanu Lopariću i njegovu pomoćniku Nevenu Putaru, ali im je smanjio kazne jer je jedna točka optužnice u međuvremenu ‘pala’ u zastaru.

Loparić je tako pravomoćno osuđen na godinu dana, a Putar na deset mjeseci zatvora. Bivšem načelniku odjela tretmana u Ivanu Benčeku potvrđena je uvjetna kazna od sedam mjeseci zatvora s rokom kušnje dvije godine

Čelnici zatvora u Lepoglavi ‘odgovarali’ su zbog pogodovanja petorici zatvorenika, među kojima je bio i Hrvoje Petrač./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte