TUŽITELJSTVO HNŽ

Petorica Mostaraca optužena za poticanje ubojstva, navođenje na prostituciju, trgovinu drogom, lihvarenje…

Županijsko tužiteljstvo HNŽ podiglo je optužnicu protiv osumnjičenih Sade Đ, Adnana Š, Alena F, Ismeta V, i Armina P, a koju je dana 15.03.2023. godine Županijski sud u Mostaru u cijelosti potvrdio.

Naime, optužnicom se optuženima Sadi Đ, Adnanu Š i Alenu F stavlja na teret da su tijekom 2019 godine, pa do kolovoza 2021. godine, na području Hercegovačko-neretvanske županije, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi velike vrijednosti, uz uporabu sile i ozbiljnih prijetnji, te uz uporabu oružja, kao grupa za organizirani kriminal koju je organizirao i kojom je rukovodio Sado Đ, počinili više kaznenih djela i to kazneno djelo Organizirani kriminal iz čl. 342. u vezi s produljenim kaznenim djelom Iznuda iz čl. 295. st.2 u vezi sa st.1 Kaznenog zakona Federacije BiH, Izazivanje opće opasnosti iz čl.323., u vezi s kaznenim djelom Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 1. Kaznenog zakona Federacije BiH u stjecaju s kaznenim djelom Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl.238. st.1. KZ F BiH, a optuženom Sadi Đ, stavlja se na teret, također i izvršenje kaznenih djela Navođenje na prostituciju iz čl.210. ranije važećeg KZ F BiH,Trgovina ljudima iz čl. 210a st.2. KZ F BiH i poticanje na kazneno djelo Ubojstvo iz čl. 166. KZ F BiH u vezi s čl. 32. st.2. KZ F BiH.

Nadalje, optuženi Ismet V, se tereti da je počinio kazneno djelo Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st.2. u vezi sa st.1 KZ F BIH, dok se optuženi Armin P, tereti za pomaganje u izvršenju kaznenog djela Izazivanja opće opasnosti iz čl. 323. st.1. KZ FBIH u vezi s čl.33.st.2 u vezi st.1. KZ FBIH.

Dana 17.03.2023. godine u Županijskom sudu u Mostaru održat će se ročište radi izjašnjenja o prijedlogu za produljenje pritvora optuženom Sadi Đ, kao i prijedlogu za određivanje mjere zabrane napuštanja boravišta optuženom Alenu F.

Optuženi Sado Đ, Adnan Š, Alen F, i Ismet V, su višestruki povratnici u počinjenju kaznenih djela./HMS/

Najnovije

STUTTGART

Pretres u Mercedesu zbog sumnje na korupciju

Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu, pored Stuttgarta, pretreseni su u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru...