PETKOVIĆ UOČI SLOVAČKE: Moramo ponovno dokazati da smo bolji

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Bruno Petković prije treninga na stadionu Rujevica u četvrtak, u izjavi za novinare, kazao je da će Slovaci na utakmici u subotu sigurno pokušati igrati drugim pristupom nego u Trnavi, jer dolaze maksimalno motivirani, ali da vjeruje u kvalitetu hrvatske reprezentacije te da će dokazati da je bolja momčad.

Na pitanje koga je od hrvatskih napadača najviše cijenio dok je bio mlađi, rekao je da je bilo mnogo dobrih napadača i da nije pratio nijednog od njih posebno.

– Šuker je bio ikona kad sam bio dijete, a tata mi je govorio da ne mogu biti Šuker ako ne pucam s lijevom nogom. Trudio sam se kao dijete i nije mi išlo najbolje, ali sam sad naučio, kazao je. Upitan je li imao uzora među napadačima izvan Hrvatske kazao je da nije imao idole, ali da je kao malome najdraži bio Brazilac Ronaldo.

Upitan o tome da još nije dao gol na Rujevici, Petković je naveo da se ne opterećuje s takvim stvarima.

– Prošlu utakmicu s Dinamom protiv Rijeke na Rujevici nisam dao gol, ali mislim da sam odigrao izuzetno bitnu rolu u pobjedi Dinama, rekao je.

Istaknuo je da voli igrati velike utakmice, te da sav pritisak pokušava usmjeriti u pozitivnom smjeru, da to bude dodatni motiv i “vjetar u leđa” za odličnu partiju. “Mi smo favoriti u skupini, ali to trebamo dokazati na terenu, zaključio je Bruno Petković.

Branič Borna Barišić je ocijenio da će utakmica u Rijeci biti sigurno drugačija nego ona u Trnavi. – Mi smo sigurno bolji, ali omjer 0:4 sigurno nije realan, kazao je. Naša utakmica je bila savršena, a oni su podbacili. No, svakako je kvaliteta i prednost na našoj strani, ustvrdio je.

Govoreći o situaciji u kojoj će igrati posve nova postava u obrani, Barišić je kazao da je specifična situacija u kojoj se ostaje bez dvojice standardnih defanzivnih igrača, ali izrazio uvjerenje da su oni koji će ih zamijeniti također vrhunski igrači te da nema bojazni.

Na novinarsku opasku da je u Cardiffu dobio upute da ne ide naprijed, a da ovdje vjerojatno neće biti tako, Barišić je kazao da se pred bekove ne postavljaju uvijek isti zahtjevi. – Bitno je tko ti igra na krilu i tko igra s tobom na krilu. Definitivno kad igraš protiv Balea ne možeš puno ići naprijed. Ako ideš dva, tri puta, njemu treba samo jedna prilika i može zabiti gol. Ovdje će sigurno biti ofenzivnije, rekao je.

Upitan da komentira rasprave o tome je li se trebalo igrati u Rijeci ovu utakmicu, naveo je da je od početka dogovoreno da se kvalifikacije igraju u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci. – Što se mene tiče, ne vidim nikakav problem da se igra na Rujevici. Vjerujem da će biti odlična atmosfera, istaknuo je.

Izrazio je zadovoljstvo svojom formom i igrom u Glasgow Rangers.

– Igram svaka tri-četiri dana u kontinuitetu već dva-tri mjeseca i osjećam se odlično.

Utakmica kvalifikacija za EURO 2020 Hrvatska – Slovačka igra se u subotu./H/HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img