Peter Sorensen otvorio Infocentar EU u BiH

Šef Izaslanstva Europske unije (EU) u BiH i specijalni predstavnik EU Peter Sorensen danas je u zgradi Delegacije Europske unije u BiH otvorio Infocentar EU u BiH, koji će građanima biti na raspolaganju svakim radnim danom od 09.00 do 17.30 sati.

– EU infocentar namjenjen je studentima, predstavnicima medija i svima onima koji su zainteresirani da saznaju informacije vezane za Europsku uniju odnosno za proces europskih integracija – kazao je Sorensen, kako prenosi Fena.

U slučaju da te informacije nisu dostupne na kompjuterima onda se građani, dodao je Sorensen, mogu obratiti osoblju ovog centra.

Usluge Infocentra EU prvenstveno će, kako prenosi Fena, biti od koristi novinarima koji izvještavaju o aktivnostima Delegacije EU u BiH.

Osim prostorije za građane opremljene s komjuterima i brzim pristupom internetu EU infocentar sastoji se od konferencijske sale, koja će se, kako kaže Edin Atlić, tim lider EU infocentra, koristiti za press-konferencije, okrugle stolove i slične događaje vezane za programe i projekte Delegacije EU u BiH.

Nakon otvaranja EU infocentra u Sarajevu, veleposlanik Sorensen, izrazio je nadu da će centar biti otvoren i u drugim bh. gradovima.

O radu centra građani se mogu informirati na internetskoj stranici www.euinfo.ba i putem društvenih stranica Facebook i Twitter./HMS/

Najnovije