Pet događaja na Mostarskom proljeću ovoga tjedna

Mostarsko proljeće ovoga tjedna donosi pet događaja, i to dvije izložbe, jedno predstavljanje knjige, jednu predstavu i jedan koncert.

Večeras će u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u 19 sati biti otvorena šesta po redu likovna kolonija Krešimir Ledić i izložba radova autora Trpimira Grgića i Maria Šunjića “Međugorje očima umjetnika”, u suradnji s Fakultetom prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

U srijedu, 8. svibnja, u Kosači će u 19 sati biti predstavljena knjiga urednika i novinara Dževdeta Tuzlića u povodu 40. obljetnice njegove novinarske karijere, dok je četvrtak, 9. svibnja, rezerviran za izložbu fotografija Snježane Požar “Stari Zagreb”, koja će biti otvorena u Galeriji Rondo u 19 sati.

Mostarsko proljeće u petak, 10. svibnja, dovodi predstavu “Carevo novo ruho” rađenu prema motivima bajke H. C. Andersena, a koju će izvesti Gradsko kazalište mladih Vitez. Predstava će biti upriličena u Kosači u 18 sati.

U subotu, 11. svibnja, na programu je koncert “Cuadro flamenco” koji će u suradnji s Veleposlanstvom Španjolske u BiH, biti održan u Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar u 20 sati. Ulaz na koncert je slobodan, priopćila je Matica hrvatska Mostar./HMS/

Najnovije

EPICENTAR 27 KM OD MOSTARA

Zatresao se jug Hercegovine

Prema podacima EMSC u 11.34 minute slab potres pogodio je područje južne Hercegovine. Magnituda potresa bila je 2,1 po Richteru. Potres je bio na dubini...