Sve vijesti

HNK Mostar

Perišić FIFA-i ispred Neymara i Messija: Jedini Hrvat vrijedan spomena na SP-u, u idealnoj momčadi i najbolji veznjak!

Ivan Perišić jedini od hrvatskih reprezentativaca zaslužio je premiju za nastup na SP-u, slažu se gotovo svi navijači, a potvrdu toga daju i egzaktni podaci o njegovom učinku na utakmicama skupine.

U 258 minuta koliko je odigrao u sve tri utakmice, postigao je dva gola (Kamerunu i Meksiku), uz šuterski učinak od 50 posto(dva pogođena od četiri udarca) te zabilježio jednu asistenciju (Kamerun). Uz to, postotak točnih dodavanja mu je 60.2, a oduzeo je i 7 lopti.

Jednak učinak imaju Depay, Slimani, Gervinho i Gyan, ali za razliku od Perišića, nisu među elitom SP-a po ocjenama FIFA-e, gdje je Omišanin šesti s 9.56.

Ispred njega tek su Benzema (9.77), Van Persie (9.72), Robben (9.67), David Luiz (9.63), i Enyama (9.59)

Ove ocjene dobili su na osnovu “Castrol Indexa”, sustava vrednovanja igrača kojeg je po uzoru na način testiranja svojih motornih ulja razvio jedan od FIFA-inih sponzora i koji se hvali da je ovako usavršeni sustav vrednovanja i ocjenjivanja nogometaša “definitivan”.

Primjenjivan je već na prošlom SP-u, gdje je po ovom kriteriju najbolji bio Sergio Ramos kao i prošlogodišnjem Kupu Konfederacija (Fred) i koristi “najnoviju tehnologiju praćenja igrača kako bi sakupio podatke o njihovom učinku, koji se onda dodatno analizira.”

Svako dodavanje, duel i kretanje terenom mjeri se i vrednuje je li imalo pozitivan ili negativan utjecaj na sposobnost momčadi da primi ili postigne gol. Analizom se zbrajaju svi podaci na osnovu kojih igrač dobiva ocjene od 1 do 10.

Perišić je po ovom kao što smo rekli 6. od igrača na SP-u, ali najbolji od svih veznjaka i naravno, najbolje ocijenjeni igrač Hrvatske i tako je izborio mjesto u idealnoj momčadi dosadašnjeg dijela SP-a./HMS/Index/

Najnovije

KOSOVO

KFOR: Prisutni smo na rizičnom području, spremni smo odgovoriti ako bude potrebno

Iz KFOR-a su poručili da su prisutni na rizičnom području i da su spremni odgovoriti na situaciju ako bude potrebno. KFOR je također odgovorio na...