Peres: Katar će Gazu pretvoriti u centar smrti

Izraelski predsjednik Shimon Peres primio je glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Ban Ki-moona u Tel Avivu i tom prilikom branio pravo Izraela na obranu i kritizirao politiku Katara, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon sastanka održana je i zajednička konferencija za novinare na kojoj je Peres poručio da se svaka zemlja mora braniti kada je napadnuta i da niti jedna zemlja ne bi prihvatila da bude meta raketnih napada.

“Hamas troši milijune dolara u izgradnju tunela i raketa kojima napada Izrael, umjesto da taj novac ulaže u razvoj edukacije, zdravstva i budućnosti Gaze“, kazao je Peres.

Oštro kritizirajući politiku Katara, Peres je kazao da Katar nema pravo zaradu od nafte ulagati u izgradnju tunela i kupovinu raketa kojima se napada Izrael.

“Neka to hitno prekinu, ukoliko ne žele Gazu pretvoriti u centar smrti“, poručio je Peres.

Optuživši Hamas za izazivanje sukoba i stradanja ljudi, Peres je kazao da izraelska vojska radi sve da zaštiti svoje građane.

“Terorizam nikada nije donosio mir. Hamas je izabrao izolaciju i svijet ih mora izolirati“, kazao je Peres.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon je  pozvao na zaustavljanje nasilja i sukoba i kazao da on ne može šutjeti na činjenicu da svakim satom raste broj stradalih.

Podsjetivši da su ranije inicijative bile neuspješne, Ki-moon je kazao da se mora raditi još više i da nema vremena za gubljenje.

Ukazujući na činjenicu da je do sada ubijeno više od 600 i ranjeno više od 3.000 Palestinaca, glavni tajnik Ban Ki-moon je kazao da Palestinci i Izraelci imaju zajedničku budućnost, ma kakve prepreke da se na putu nađu.

Ban Ki-moon je također, pozvao i Hamas da obustavi raketne napade na Izrael./AA/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

KAKO SU PALI INSPEKTORI U AKCIJI 'SIRANO'

Tražili 30.000 KM da ‘srede’ istragu

Direktor Srednjoškolskog doma u Banja Luci Branislav Vidić bio je žrtva policijskih inspektora Nenada Grujića i Jelene Florijan, koji su mu tražili mito da...