Hrvatski Medijski Servis

PENDEŠ S VISOKIM IZASLANSTVOM ŠVICARSKE Razgovaralo se o bilateralnoj obrambenoj suradnji

Foto: MO BiH

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš danas se u Mostaru sastala s visokim izaslanstvom Švicarske koje je predvodila federalna kancelarka i ministrica obrane, civilne zaštite i sporta Viola Amherd, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Razgovaralo se o bilateralnoj obrambenoj suradnji, zajedničkoj obuci s Oružanim snagama BiH, Misiji EUFOR-a u BiH, procesu uništenja viškova naoružanja i sigurnom skladištenju streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava, kao i drugim aktualnim temama od interesa za obrambenu suradnju dviju država.

Foto: MO BIH

Ministrica Pendeš je zahvalila visokom izaslanstvu Švicarske i ministrici obrane Amherd na posjetu, istakavši zadovoljstvo dosadašnjom bilateralnom suradnjom dviju država, koja se odvijala kroz različite aktivnosti koje su, između ostalog, podrazumijevale upućivanje pripadnika MO i OS BiH na tečajeve i seminare u Švicarsku, kroz rad Strateškog komiteta za rješavanje viškova naoružanja i viškova streljiva, te izrazila nadu da će se bilateralna obrambena suradnja nastaviti na obostrano zadovoljstvo.

Također, ministrica Pendeš je zahvalila na značajnim sredstvima i naporima koje Švicarska konfederacija ulaže kroz donacije i konkretne projekte potpore i pomoći Bosni i Hercegovini i MO BiH.

Foto: MO BiH

Ministrica Pendeš je istaknula i značajan doprinos Švicarske kroz Misiju EUFOR, jer Švicarska sa svojim vojnim osobljem doprinosi izgradnji kapaciteta OS BiH, kroz zajedničku obuku i vježbe, ali i kroz proces uništavanja viškova streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. Ministrica je napomenula i značajan doprinos Švicarske kroz realizaciju projekata UNDP-a i OSCE-a (EXPLODE, EXPLODE+, EUSTAR, TE SECUP I SAFE-UP).

Sastanku koji je održan u hotelu Bevanda u Mostaru nazočila je i veleposlanica Švicarske u BiH Nj.E. Andrea Rauber Saxer, te članovi Švicarskog Parlamenta i suradnici ministrice Amherd, a pored ministrice Pendeš, u sastavu izaslanstva MO i OS BiH nalazili su se predstavnici Sektora za politike i planove, logistiku i međunarodnu suradnju, kao i generali OS BiH./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte