GRADONAČELNIK VUKOVARA

Penava objavio da ide u utrku za predsjednika Domovinskog pokreta

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava potvrdio je ono o čemu se već dugo nagađa – kandidirat će se za predsjednika Domovinskog pokreta. Objavio je to na konferenciji za novinare u Vukovaru, dan nakon što je Domovinski pokret objavio kako je Penava postao njihov član, javlja HRT.

– Velik broj dana odrednica je Zagreb. To je naprosto tako, glavni grad, između ostalog, i centar je političke moći, političkih događanja. Naprosto voditi stranku iz Vukovara ili bilo kojeg drugog grada koji se nalazi daleko od tog centra moći, mogu reći, bez neke negativne konotacije, na perifieriji, je definitivno nemoguće, rekao je Penava.

Ako pobjedi na unutarstranačkim izborima u DP-u Penava kaže će biti otvoren za suradnju sa svim političkim opcijama koje će podržati programske osnove koje zastupa DP.

– Naravno, kad ovo govorim, mislim na sve političke opcije, osim naravno onih koje nam se dijametralno kose sa svjetonazorom, a to je moram istaknuti SDSS. U ovakvom stanju u kakvom je i u kakvom je od nastanka države, ne dolazi u obzir. Što naravno ne isključuje druge stranke i pojedince i sa srpskim predznakom unutar RH, koje naravno uvažavamo, ali s jasnim određenjem- da je ovo hrvatska država i da je Domovinski rat prvo slovo abecede u RH. To su naše temeljne vrijednosti i oko toga nema razgovora. Moderna hrvatska država i dobar život za sve građane- to je ono čemu težimo. Recept za vođenje nacionalne stranke nemam, ali znam da je uspješno ono što sam do sada radio s timom ljudi oko sebe u Vukovaru i sposobni smo to preslikati na razinu nacionalne stranke. Trudom, radom, zalaganjem i vrijednostima s kojima smo odgojeni i naravno s vjerom u dragoga Boga, rekao je Penava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije