Hrvatski Medijski Servis

Pejzaž Van Goga prodat na aukciji za sedam miliona eura

Na aukciji u Parizu prodata je slika Vincenta Van Gogha naslikana 1882. godine za sedam milijuna eura, inspirirana selom u blizini Haga na kojoj seljanke rade na polju, pišu Vijesti.ba.

Sliku je kupio američki kolekcionar, a ovo je prva Van Goghova slika koja je ponuđena na aukciji u Francuskoj u posljednjih 20 godina.

Procijenjena vrijednost djela bila je između tri i pet milijuna eura, ali slika je dostigla tako visoku cijenu jer na tržištu gotovo da nema u ponudi Van Goghovih slika.

“Možete samo naći (Van Goghove slike) u privatnim kolekcijama ili muzejima i zato su kupci spremni da plate više za djelo takvog kvaliteta i vrijednosti”, izjavio je aukcionar Fransis Brist.

Van Gogh je naslikao ovu sliku kada je imao 29 godina, dok je živio u Hagu, prenio je BBC.

Ona je jedini pejzaž koji je Van Gog naslikao u tom periodu, izjavio je Bruno Žuber pomoćnik direktora u aukcijskoj kući Artkurial.

Posljednja slika prodata na aukciji u Parizu bila je Bašta u Overu i prodata je sredinom 90-ih za 10 milijuna dolara./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte