DIREKTOR ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO FBiH

DR. PEHAR: Za 24 sata u Federaciji BiH 29 novozaraženih, troje umrlih

U Federaciji Bosne i Hercegovine u protekla 24 sata na infekciju koronavirusom testirana je 201 osoba, od kojih je 29 pozitivno, potvrdio je član Federalnog stožera civilne zaštite i direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH Davor Pehar.

Novih slučajeva najviše je bilo u Tuzlanskoj županiji 11, deset je bilo u Zeničko-dobojskoj, tri u Zapadnohercegovačkoj, po dva u Unsko-sanskoj i Srednjobosanskoj te jedan u Županiji Sarajevo.

– Do sada je u FBiH testirano 1.056 osoba, a Covid-19 potvrđen je kod 152 osobe – rekao je Pehar.

Promatrano po županijama, u Hercegovačko-neretvanskoj županiji su 44 pozitivna slučaja, Zapadnohercegovačkoj županiji 21, Tuzlanskoj županiji 29, Sarajevskoj županiji 18, Zeničko-dobojskoj 20, Unsko-sanskoj deset, Bosansko-podrinjskoj šest, te Posavskoj jedan i Srednjobosanskoj županiji tri.

– Od ukupnog broja potvrđenih slučajeva više je žena u odnosu na muškarce, žena 55,73 posto – istaknuo je Pehar, navodeći da su 8,23 posto pozitivnih slučajeva u dobi do 24 godine, 66,41 posto do 64 godine, dok je 25,2 preko 65 godina.

Naglasio je da je, za sada, ostvaren zacrtani cilj, a to je da se virus nije pojavio kod velikog broja starijih osoba.

– Nažalost, u protekla 24 sata registrirana su tri nova smrtna ishoda, čime se broj povećao na osam – naveo je Pehar.

Pozvao je stanovništvo da ostane u domovima i da se pridržavaju naredbi nadležnih institucija./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MEĐUGORJE 2020

HP Mostar tiskala prigodnu poštansku marku

Hrvatska pošta (HP) Mostar tiskala je izdanje prigodne poštanske marke „Međugorje 2020.“ s motivom Majčinog sela.Mnogobrojni su plodovi Gospinih ukazanja u Međugorju, a jedno...