PRIJEDOR

Pavlović u ponedjeljak potpisuje ostavku, uz njega Gradski odbor SNSD-a

Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora sutra će potpisati ostavku na ovu dužnost, potvrdio je Saša Bursać, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u ovom gradu.

“Ostavka nije potpisana i poslana Središnjem izbornom povjerenstvu zbog proceduralnih razloga. Imali smo Skupštinu grada Prijedora i bilo je potrebno uraditi neke proceduralne stvari. Ostavka je najavljena i po mojim informacijama bit će potpisana i poslana sutra”, rekao je Bursać za “Nezavisne”.

On je rekao da će cijeli Gradski odbor SNSD-a Prijedora izaći danas na skup podrške i podržati Pavlovića kao prijatelja i kao kolegu jer smatraju da mu je, objavljivanjem privatnih fotografija u javnosti, nanesena ogromna šteta.

“Te privatne fotografije iskoristila je opozicija. Pavlović kao gradonačelnik u posljednjih devet mjeseci nije napravio nijednu grešku i uradio je ono što njegov prethodnik nije za četiri godine. Napravio je veliki posao i kao odbornik i predsjednik Gradskog odbora tvrdim da je uradio ogroman posao i ni zarez jedan nije pogriješio”, rekao je Bursać.

Inače, Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a nakon što su u javnosti objavljenje skandalozne Pavlovićeve fotografije, zatražio je da on podnese ostavku.

Nakon toga, Pavlović je u četvrtak rekao da je podnio ostavku, međutim kako se dozanje ona će službeno biti potpisana tek sutra./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img