ZASTUPNIČKI DOM PARLAMENTA BiH

Parlamentarci nisu prihvatili prijedlog proračuna institucija BiH

Većinom glasova zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta BiH nisu prihvatili Prijedlog zakona o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu.

Naime, za prihvaćanje prijedloga proračuna nije bilo potrebne entitetske većine, prenosi Avaz.ba.

Predsjedatelj Zastupničkog doma Nebojša Radmanović obavijestio je zastupnika da prijedlog državnog proračuna ide na usuglašavanje nakon čega će u drugom čitanju biti razmatran na sljedećoj sjednici ovog Doma.

Podsjećamo, Zastupnički dom je prije dva dana odlučio da Prijedlog zakona o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu razmatra po skraćenom, a ne po žurnom postupku, kako je to zatražilo Predsjedništvo BiH.

Ukupni prihodi, primici i financiranje institucija BiH u 2020. godini iznose 996.000.000 KM, koliko iznose i ukupni rashodi, a što je u odnosu na Proračun 2019. godine više za 30.000.000 KM ili tri posto. Servisiranje vanjskog duga iznosi 807.552.931 KM i manje je za 18,2 milijuna KM ili dva posto u odnosu na prethodnu godinu./HMS/

Najnovije

ŽIVINICE

Beba pronađena u torbi, policija traga za roditeljima

Novorođenče muškog spola jutros je pronađeno u torbi u Živinicama, a policija traga za roditeljima koji su ga ostavili. Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova...