Hrvatski Medijski Servis

PARLAMENT BiH Krišto, Zvizdić i Radmanović danas o imenovanju parlamentarnih komisija

Članovi Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto (predsjedateljica, HDZ BiH) i dopredsjedatelj Denis Zvizdić (SDA) i Nebojša Radmanović (SNSD) trebali bi danas zasjedati šesti put od imenovanja na te funkcije.

Na dnevnom redu sjednice je usuglašavanje Kolegija kao komisije o prijedlogu dnevnog reda druge žurne sjednice Zastupničkog doma koja je prošlog tjedna prekinuta jer dnevni red sjednice nije usvojen budući da nije bilo entitetske većine iz Republike Srpske, prenosi Fena.

Pred članovima Kolegija je i Prijedlog zakona o elektronskoj identifikaciji i uslugama povjerenja za elektronske transakcije te zahtjev zastupnika Socijaldemokratske partije (SDP) Saše Magazinovića za razmatranje dopune Kaznenog zakona BiH.

Kako je dnevnim redom predviđeno članovi Komisije trebali bi odrediti nadležne parlamentarne komisije za razmatranje nekoliko zakonskih rješenja, ali ta radna tijela državnog parlamenta još uvijek nisu formirana.

Zbog toga bi Kolegij danas trebao zauzeti stav o zahtjevu prvog zamjenika predsjedateljice Zastupničkog doma Denisa Zvizdića za okončanje procesa imenovanja svih parlamentarnih komisija s ciljem punog funkcioniranja Zastupničkog doma.

Potrebno je imenovati članove šest radnih tijela Doma (Ustavnopravna komisija, Komisija za vanjske poslove, Komisija za vanjsku trgovinu i carine, Komisija za financije i budžet, Komisija za promet i komunikacije te Komisija za ostvarivanje ravnopravnosti spolova).

Iako je Kolegiju ovo šesta sjednica niti jedna sjednica Doma nije održana, osim konstituirajuće 6. prosinca, a bile su zakazane i dvije žurne koje nisu realizirane, jedna koja nije ni počela jer nije bilo kvoruma i druga koja je prekinuta jer nije usvojen dnevni red./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte