TRAGEDIJA ZBOG NEPAŽNJE

Parkirao na nizbrdici, auto krenuo u rikverc i pregazio mu 9-godišnjeg sina

Otac (28) iz okolice Bjelovara proglašen je krivim i osuđen zbog teške ozljede 9-godišnjeg sina kojeg je ljetos pregazio auto.

Ovih dana donesena je pravomoćna presuda prema kojoj je otac tog dana u srpnju na uzbrdici poljsko-šumskog puta parkirao auto, ostavio ga otključanog, neosiguranog i dostupnog maloljetnoj djeci, piše portal Danica.

Pokraj auta je u tom trenutku bilo petero njegove djece u dobi od 1, 3, 5, 8 i 9 godina. Petogodišnji dječak ušao je u auto te izbacio mjenjač iz brzine.

Dijete teško ozlijeđeno

“Vozilo je krenulo unazad u kojem trenutku se iza vozila nalazio njegov sin (9), pri čemu ga je vozilo srušilo na tlo i prešlo kotačima preko njegovih nogu.

Dijete je zadobilo tešku tjelesnu ozljedu u vidu obostranog prijeloma dijafiza bedrenih kostiju, ogrebotina kože stražnje strane prsne stijenke s desne strane, lacerokontuzne rane supraklavikularne regije desno, ogrebotine kože lica i krvarenje iz nosa.

Dakle, općeopasnom radnjom izazvao je opasnost za život i tijelo ljudi, a kaznenim djelom je prouzročena teška tjelesna ozljeda, čime je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti”, piše u presudi.

Otac je dobio 11 mjeseci zatvorske kazne, no kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro, piše Danica. Presuda je pravomoćna pa se otac na nju ne može žaliti./HMS/

Najnovije

STUTTGART

Pretres u Mercedesu zbog sumnje na korupciju

Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu, pored Stuttgarta, pretreseni su u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru...