MOSTAR

Park Zrinjevac dobiva stijenu za penjanje

Građani Mostara su tijekom ljeta imali prigodu izabrati javni prostor na otvorenome koji, prema njihovu mišljenju, zaslužuje poboljšanja. Jedno od tih mjesta je i park Zrinjevac.

Javno glasovanje građanki i građana Mostara rezultiralo je odabirom još jedne lokacije za uređenje u okviru projekta “Mostar – prostori koji pokreću”, pa je tako objavljen poziv za izvođače radova na nabavi i instaliranju sprave za penjanje u parku Zrinjevac.

Nakon javnoga poziva tvrtkama za izvođenje radova na izgradnji parka za djecu i osobe starije životne dobi u naselju Vrba, kao i na uređenju dječjeg igrališta u Ulici kralja Tomislava između solitera, projekt nastavlja odabir lokacija za investiranje na osnovi glasova Mostarki i Mostaraca.

Građani su tijekom ljeta imali prigodu izabrati javni prostor na otvorenome koji, prema njihovu mišljenju, zaslužuje poboljšanja. Jedno od tih mjesta je i park Zrinjevac.

Dobro isplanirani i uređeni parkovi i igrališta sa zelenilom kao dijelom urbanog kompleksa djeluju motivirajuće, stimulirajuće i pozitivno na cjelokupno stanje posjetitelja, posebice djece. Penjanje je popularan sport, promovira kondiciju, koordinaciju i osjećaj ravnoteže i pruža mnogo zabave i uzbuđenja.

Sprave za penjanje imitiraju prirodnu stijenu i jedna takva naći će uskoro svoje mjestu u parku Zrinjevac. People in Need, koji je u ime projekta zadužen za upravljanje investicijama u javnom prostoru, nastavlja s provjerom ostalih lokacija koje će također ući u postupak uređenja. Projekt financira vlada Ujedinjenoga Kraljevstva.

Nositelj je People in Need (PIN), češka neprofitna nevladina organizacija. S PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), OKC Abrašević, Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar) i Nešto više, priopćili su iz PIN-a./HMS/

Najnovije

STUTTGART

Pretres u Mercedesu zbog sumnje na korupciju

Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu, pored Stuttgarta, pretreseni su u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru...