Papa Franjo proglasio sedmero svetaca

Papa Franjo kanonizirao je na misnom slavlju na Trgu sv. Petra u Vatikanu ubijenog salvadorskog nadbiskupa Oscara Romera i talijanskog papu Pavla VI.

Papa je izgovorio tradicionalnu rečenicu za kanonizaciju pred desecima tisuća vjernika, među kojima su bili i brojni Salvadorci.
Proglašavamo i imenujemo svetima blaženog Pavla VI., Oscara Arnulfa Romera Galdameza, rekao je Papa na latinskom.

Više od 60.000 osoba okupilo se ispred bazilike svetog Petra čije je pročelje ukrašeno golemim portretima tih sedam novih svetaca.

Papa Franjo, koji je tijekom ceremonije nosio pojas od bijelog užeta zamrljan krvlju monsinjora Romera te liturgijsko ruho Pavla VI., proglasio je svetima i dvojicu talijanskih svećenika te dvije utemeljiteljice vjerskih redova, Njemicu i Španjolku. Svi oni pomagali su siromašnima.

Kanoniziran je i Nunzio Sulprizio koji je preminuo s 19 godina početkom 19. stoljeća. Sulprizo, talijansko siroče koje je prihvatilo život u patnji, beatificirao je papa Pavao VI./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MARK ESPER

Američki ministar obrane protiv Trumpa, ne želi slati vojsku na prosvjednike

Američki ministar obrane Mark Esper izjavio je kako ne podržava slanje vojske na prosvjednike zbog smrti Georgea Floyda i rasne nejednakosti, distancirajući se od...