Papa Franjo: Ima naroda različitih kultura koje ne možete slijepiti zajedno

Papa Franjo upozorio je u petak da Škotska i Katolonija moraju pažljivo promisliti o odvajanju od svojih zemalja, napravivši razliku između traženja neovisnosti u ostvarenju slobode i otcjepljenja.

U intervjuu objavljenom u španjolskim novinama La Vanguardia dok se Škoti spremaju glasovati o tome hoće li se odvojiti od Britanije, a katalonski čelnici nastoje organizirati sličan referendum, Franjo je rekao da se prema neovisnosti treba odnositi s velikim oprezom.

“Očito ima naroda s tako različitim kulturama da ih ne možete slijepiti zajedno”, rekao je Papa novinama koje imaju sjedište u Kataloniji, spominjući bivšu Jugoslaviju koja se raspala u ratu 1990-tih, prenijela je Hina.

Papa Franjo je napravio razliku između “neovisnosti za emancipaciju” kao u slučajevima zemalja u Amerikama koje su se željele osloboditi nadzora europskih zemalja i “neovisnosti za otcjepljenje”./HMS/

Najnovije

IMA SE, MOŽE SE...

Haaland na oproštajne darove potrošio pola milijuna eura: Častio i kuhare, fizioterapeute, liječnike…

Norveški napadač Erling Haaland (21) podijelio je desetke skupih satova suigračima i klupskom osoblju kao oproštajne darove na odlasku iz Borussije Dortmund u Manchester...