Sve vijesti

PONOVIO POZIV ZA OBUSTAVU SUKOBA NA BLISKOM ISTOKU

PAPA FRANJO: Braćo i sestre, stanite, rat je uvijek poraz i neka taoci odmah budu oslobođeni

Papa Franjo pozvao je danas na prekid vatre u ratu između Izraela i Hamasa te je ponovio apel za oslobađanje talaca koje drži palestinska militantna skupina u Gazi. “Neka nitko ne odustane od mogućnosti zaustavljanja oružja”, rekao je Papa na Trgu svetog Petra.

“Prekid vatre”, istaknuo je, spomenuvši nedavni televizijski apel oca Ibrahima Faltasa, jednog od predstavnika Vatikana u Svetoj zemlji. Potom je svojim riječima dodao: “Mi kažemo ‘prekid vatre, primirje’. Braćo i sestre, stanite! Rat je uvijek poraz, uvijek.”

Govoreći o “teškoj situaciji u Palestini i Izraelu” te “posebice u Gazi, neka bude prostora za jamčenje humanitarne pomoći i neka taoci budu odmah oslobođeni”, poručio je Papa.

Tisuće očajnih stanovnika Gaze provalili su u skladišta i distribucijske centre Agencije Ujedinjenih naroda za palestinske izbjeglice (UNRWA) grabeći brašno i “osnovne artikle za preživljavanje”, objavila je organizacija u nedjelju./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ZAGREB

Troje radnika ozlijeđeno, jedan teže u odronu otpada

Tri su osobe ozlijeđene, od kojih jedna teže, u jutrošnjem odronu otpada na Jakuševcu, izjavio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević naglasivši da se odgovornost...