PANDŽA: Stanje u Aluminiju pod kontrolom, fokus na otklanjanju nemira i stabilizaciji poslovanja

Novoimenovani vršitelji dužnosti direktora Aluminija Dražen Pandža i v.d. izvršnoga direktora za tehničke poslove i razvitak Boris Vican, intenzivno rade na stabiliziranju općega stanja u Aluminiju, stavljajući fokus na održavanje maksimalne operativnosti u proizvodnomu procesu, na otklanjanje nemira koji se uvukao među radnike, na popravljanje narušenoga odnosa sa sindikalnom organizacijom, kao i na oporavljanje ugrožene tvorničke reputacije među poslovnim partnerima, navodi se u priopćenju iz Uprave Aluminija koje prenosi Hrvatski Medijski Servis.

– Odmah po imenovanju na ovu dužnosti, javno sam poručio kako stanje u Aluminiju nije dramatično i odgovorno stojim iza te izjave. Mi nastavljamo raditi i proizvoditi, našim kupcima jamčimo urednu isporuku ugovorenih količina metala, a našim dobavljačima nastavak izmirivanja obveza onim intenzitetom kojim to možemo u ovomu trenutku podnijeti. Ova će Uprava do maksimalnih granica iskoristiti sve raspoložive ljudske i intelektualne kapacitete, s ciljem održavanja proizvodnoga procesa i rješavanja nagomilanih obveza, kako bismo što brže stabilizirali financijske tijekove i otklonili problem nelikvidnosti Društva, poručio je direktor Pandža.

Iskoristio je prigodu zahvaliti se svim Aluminijevim partnerima na razumijevanju i strpljenju koje iskazuju i u ovomu vremenu, kada je tvornici potrebno žurno smirivanje napetosti i popravljanje narušenih odnosa, na čemu se sada predano radi.

– Posljednja su događanja poljuljala teško izgrađivano povjerenje kod nekih od naših poslovnih suradnika i ja ih zbog toga ne mogu kriviti, ali mogu dati sve od sebe, što i činim, kako bih ih uvjerio da je stanje na terenu pod kontrolom i da mi možemo nastaviti ispunjavati naše tekuće obveze. Jasno je kako smo suočeni s nizom problema, od nepovoljnih burzovnih indeksa, gdje u prvomu redu mislim na cijene električne energije i ostalih sirovina, do pitanja ostvarenoga gubitka. No, imamo prostora, snage i volje, a prije svega i jasnu strategiju za nadvladavanje tih problema – ohrabrujuća je poruka direktora Aluminija./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NAPUSTIO REDOVE AL DUHAILA

Mandžukić postao slobodan igrač

Bivši napadač hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić (34) napustio je redove Al Duhaila nakon što je postigao sporazumni raskid ugovora s katarskim klubom.Mandžukić je...