“Paljba” iz Bijele kuće na izvješće posebnog tužitelja koji je prosudio da Biden pati od gubitaka pamćenja

Bijela kuća je danas oštro kritizirala izvješće posebnog tužitelja ministarstva pravosuđa koji je prosudio da predsjednik Biden pati od gubitaka pamćenja, rekavši da uključuje netočne, neopravdane i neprimjerene kritike.

Ian Sams, glasnogovornik ureda pravnog savjetnika Bijele kuće, stao je za govornicu Bijele kuće u sobi za brifinge kako bi kritizirao izvješće specijalnog tužitelja Roberta Hura i iznio skepsu glede njegove prosudbe.

Hur je u izvješću objavljenom u četvrtak naveo da je odlučio ne podići kaznene optužbe nakon 15-mjesečne istrage Bidenovog postupanja s povjerljivim dokumentima zbog toga što je predsjednik surađivao. Dodao je da bi Bidena bilo teško osuditi i opisao ga kao “dobroćudnog, starijeg čovjeka s lošim pamćenjem.”

“Jednostavno odbijamo da je to istina”, rekao je Sams. Potpredsjednica Kamala Harris također se dotakla kontroverze. “Način na koji je predsjednikovo ophođenje u tome izvješću okarakterizirano je više nego pogrešno i jasno je da je politički motivirano”, rekla je.

Sams je rekao da su komentari posebnog tužitelja da se Biden nije mogao sjetiti datuma smrti svoga sina “prelazi sve granice”. Biden je sinoć bijesno reagirao na Hurove komentare o sinu, rekavši “kako se dovraga” to usuđuje spomenuti./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img