PALA “KRALJICA” TUZLANSKE MAFIJE Margareta Hadžić uhićena na granici sa Srbijom

Margaretu Hadžić Margu (55), neokrunjenu kraljicu mafije Tuzlanske županije, jutros je, uhitila granična policija Srbije prilikom njenog pokušaja da uđe u Srbiju iz Bosne i Hercegovine.

Amra Kapidžić, glasnogovornica MUP-a TŽ, s druge strane, nije za Avaz željela potvrditi ovu informaciju.

Hadžić je, kako prenose mediji, uhićena po crvenoj tjeralici koju je za njom raspisala Bosna i Hercegovina.

Za nju su se vezale brojne kriminalne afere u posljednje dvije decenije. Služila je zatvorsku kaznu, a nedavno je puštena na slobodu, nakon čega se više nije vratila na izdržavanje kazne.

Ona je prije tri godine osuđena na tri godine zatvora kao organizatorica kriminalne grupe koja se bavila prometom narkotika.

Marga je čak teško ranila dvojicu policajaca kada su pokušali pretresti njenu kuću zbog sumnje da se bavi prodajom droge. Osuđena je na osam godina zatvora. Tijekom sudskog postupka moglo se čuti da je Marga pod krinkom kozmetičkog salona okupljala “žensku bandu“ za posao dilanja droge.

Osim nje, Županijski sud u Tuzli je na dvije godine zatvora osudio njene bliske suradnice Ružicu Babić iz Tuzle i Almiru Hamzić iz Živinica./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Prije sedam godina posadio 200 sadnica aronije, sada posjeduje 1.500

Manja obiteljska gospodarstva budućnost su domaće proizvodnje, a jedno takvo je plantaža aronije u mjestu Vir kraj Posušja.Miro Lovrić je umirovljeničke dane posvetio uzgoju...