UHIĆEN U ŠVICARSKOJ

Ozloglašeni razbojnik Đorđe Ćulum deportiran u banjalučki zatvor

Đorđe Ćulum, bjegunac za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica u strogoj tajnosti večeras je smješten u KPZ Banjaluka, saznaje Srpskainfo.

Ćulum je nedavno uhićen u Švicarskoj i to po potjernici Okružnog suda Banjaluka. Potjernica je raspisana krajem prošle godine nakon što se Ćulum nije pojavio na dva ročišta u predmetu “Trezor” gdje mu se sudi za milijunske oružane pljačke zajedno sa suradnicima.

Ćulumu se sudi da je bio pripadnik organizirane kriminalne grupe koja je od 2008. do 2011. izvršila više oružanih pljački na području Banjaluke i Prijedora.

U ovim pljačkama ukradeno je oko dva milijuna maraka. Grupa je optužena i za milijunsku pljačku Komercijalne banke u centru Banjaluke.

Direktor Sudske policije RS Željko Dragojević potvrdio je da je Ćulum danas avionom sleteo na Aerodrom Sarajevo, nakon čega su ga službenici Sudske policije sigurno sproveli u banjalučki zatvor./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SAMO UČENICI O. Š. "SVETI FRANJO" U TUZLI OSTALI BEZ UDŽENIKA

NIKOLIĆ: Ministarstvo obrazovanja TŽ mora prestati oduzimati prava djeci

Roditelji osnovaca koji pohađaju JU Osnovna škola „Sveti Franjo“ u Tuzli na početku školske godine bili su iznenađeni kad su njihova djeca ostala bez...