MUP OBJAVIO TJERALICU

Ovo je Saša Golub, osumnjičeni za ubojstvo Nedžiba Spahića

Nakon što je sarajevsko Kantonalno tužteljstvo danas službeno zatražilo raspisivanje tjeralice i određivanje pritvora za Sašu Goluba (43) iz Sarajeva, MUP Županije Sarajevo je na svojoj služnenoj web-stranici objavio tjeralicu s njegovom fotografijom.

– Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iz člana 166. KZ F BiH (ubojstvo), na štetu N.S. iz Sarajeva, potražuje se osoba imena Saša Golub, rođen 1977.godine, nastanjen u ulici Bosanski put bb, općina Ilijaš. Molimo građane da sve informacije koje bi mogle doprinijeti pronalasku spomenute osobe dostave Operativnom centru Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na broj 122 ili u najbližoj policijskoj postaji – priopćio je MUP.

Golub se sumnjiči da je u ponedjeljak navečer hicima iz pištolja ubio Nedžiba Spahića, zvanog Džiba iz Sarajeva, dok je sjedio u bašti kafića Paper Moon. Nakon toga je pobjegao s mjesta događaja i za njim se intenzivno traga.

Policija je zbog sumnje da jej povezan sa slučajem, odnosno da je pomagao Golubu da počini kazneno djelo, ranije privela Seju Hrenovicu (60), ali je on nakon saslušanja u Tužiteljstvu pušten i biti će svjedok u ovom predmetu./Faktor/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

RASTE BROJ ŽRTAVA

U eksploziji u Bejrutu poginulo 135 ljudi, ranjeno ih je oko 5000, stotine nestalih

Libanonski ministar zdravstva Hamad Hassan izjavio je za televiziju Al-Manar da je u eksploziji u Bejrutu stradalo ukupno 135 ljudi, a ozlijeđeno ih je...