Ovo je pet zaključaka sa sastanka s Čovićem u Aluminiju

Nakon zajedničkog sastanka predstavnika Sindikata i zaposlenika “Aluminija” te Nadzornog odora i Uprave s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i Jelkom Milićević, doneseno je nekoliko zaključaka, priopćeno je iz uprave „Aluminija“, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

1.Prioritet u narednim aktivnostima hrvatskih političara na svim razinama vlasti u BiH kao i Nadzornog odbora, Uprave i Sindikata bit će postupno zbrinjavanje i skrb o radnicima “Aluminija”.

2.Hitno će biti zatraženo od nadležnih institucija rješavanje obveza za mirovisnko osiguranje radnika “Aluminija”, što će biti prvi prioritet hrvatskim predstavnicima u vlasti.

3.Zaključak svih sudionika sastanka je da “Aluminij” d. d. ne ide u stečaj dok se ne sagledaju sve mogućnosti pokretanja proizvodnje ili jednog njenog dijela.

4.Potrebno je napraviti analizu o mogućem postupnom oživljavanju pogona, koja bi se trebala realizirati u najkraćem roku te u skladu s rezultatima odlučit će se o daljnjem djelovanju i mogućem vraćanju zaposlenika u proizvodnju.

5. U daljnjem odlučivanju o sudbini poduzeća i radnika bit će, uz Nadzorni odbor i Upravu, uključeni i predstavnici Sindikata i zaposlenika bez kojih neće moći biti donesena ni jedna odluka

Također, u priopćenju je navedeno i da se nadaju i očekuju pomoć od Vlade Republike Hrvatske, koja je, podsjetimo, 12-postotni suvlasnik “Aluminija”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

STRUČNJACI ODGOVORILI

Koliko je kava zapravo dobra za nas?

Dovoljna količina kave može vam popraviti raspoloženje, previše može stvoriti anksioznost i uzrokovati glavobolju. Pomaže pri razbuđivanju ujutro, ali ako je konzumirate prekasno, vrlo...