BEOGRAD

Ovo je osumnjičeni za atentat na Strahinju Stojanovića, državljanin je BiH i Srbije

Srpska policija identificirala je ubojicu Strahinje Stojanovića, a tamošnji mediji prenose da se radi o 50-godišnjem Milivoju Lovrenoviću iz Bosanske Gradiške. On ima dvojno državljanstvo, Srbije i BiH.

Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu za teško ubojstvo, a u tijeku je raspisivanje međunarodne tjeralice.

Rođenje unuka slavio pucajući po ulici

Od ranije je poznat policiji jer je prije više od 20 godina uhićen zbog podmetanja eksploziva u kući na području Banje Luke. Prošle godine njegovo se ime pojavilo u javnosti kada je pucao na ulici iz dva pištolja pa zatim snimku objavio na društvenim mrežama. Tada je slavio rođenje unuka, prenosi zagrebački Index.

Lovrenović je vlasnik više ugostiteljskih objekata u Gradiški.


Klasična i profesionalna likvidacija

Podsjetimo, Strahinja Stojanović ubijen je prošle nedjelje u eksploziji automobila u Ulici Omladinskih brigada u Novom Beogradu. U eksploziji su mu amputirane obje noge, a preminuo je u bolnici nedugo nakon atentata. S njim je u autu bila njegova djevojka, državljanka Kolumbije Sonja Suarez Gomez.

Sumnja se da je Lovrenović na dan atentata u jutarnjim satima iz stana na Vračaru otišao električnim biciklom do jedne podzemne garaže u Novom Beogradu, gdje je na Stojanovićev automobil postavio improviziranu eksplozivnu napravu, na donji dio karoserije ispod vozačevog sjedišta. Aktivirao ju je daljinskim upravljačem oko podneva.

Iako još nema službene potvrde, vjeruje se da je atentat na 30-godišnjeg Stojanovića bila klasična i profesionalno izvedena mafijaška likvidacija. Stojanović je, naime, bio blizak klanu Šaranović, koji je godinama u ratu s klanom Luke Bojovića, jednog od najpoznatijih srpskih kriminalaca./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NA SPOMENDAN KRALJIČINE SMRTI

U Mostaru sjaji lik kraljice Katarine Kosače

Hercegovske kćeri i sinovi danas su obilježili 542. godišnjicu smrti kraljice Katarine Kosače – Kotromanić posjetom njenog rodnog Stjepan-grada u Blagaju i projekcijom na...